PolskiAngielski
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Hydrolaty » Hydrolat z kwiatu lawendy
Trzypak Superlekkich olejków do ciała(-5%)

Trzypak Superlekkich olejków do ciała(-5%)

203,09 zł
Trzypak Superlekkich Olejków do ciała (-5%)Superlekkie olejki w zestawie objęte są dodatkowym rabatem -5%.Zestaw zawiera:1x Superlekki Olejek do ciała Neroli+Mandarynka1x Superlekki Olejek do ciała Lawenda+Ylang1x Superlekki Olejek do ciała Śliwka+Wanilia
Wiosenny mus do ciała

Wiosenny mus do ciała

60,80 zł
Wiosenny mus do ciałaNasz mus to coś między innymi dla tych niecierpliwych, którym z regularnym używaniem maseł i balsamów do ciała w codziennej pielęgnacji było do tej pory nie po drodze. Bo za wolno się wchłaniają czy niewygodnie aplikują i tak później…
Mus do ciała Konopie i Pomarańcza

Mus do ciała Konopie i Pomarańcza

60,80 zł
Mus do ciała Konopie i PomarańczaPuszysty mus do ciała skomponowany z masła shea i tłoczonych przez nas metodą na zimno olejów: kokosowego, konopnego, lnianego i oleju arganowego. Produkt ma konsystencję gęstej bitej śmietany, która rozpuszcza się po…
  • AM-BOX
Makijaż to sztuka, która pozwala na podkreślenie urody i zamaskowanie jej drobnych mankamentów w kilka chwil. Perfekcyjny makijaż krok po kroku uzyskamy, korzystając z ulubionych kosmetyków, które dobieramy w zależności od własnych potrzeb. Niektóre kobiety używają na co dzień jedynie kilku kosmetyków, inne czują się nagie bez pełnego makijażu. Niezależnie od tego, do której kategorii kobiet się zaliczasz, z pewnością wiesz, jak przyjemne jest wyszukiwanie nowinek kosmetycznych. W naszym sklepie internetowym znajdziesz najnowsze kosmetyki do makijażu, które pomogą wydobyć w pełni Twoje naturalne piękno.
Hydrolat z kwiatu lawendy
Polecamy

Hydrolat z kwiatu lawendy

Koszt wysyłki: od 6,00 zł

Numer katalogowy: 5906660352228

Kod producenta: 5906660352228

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5906660352228

Waga: 0,20 kg

Rodzaj: hydrolat

Pojemnosc: 100

Cena: 66,50 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 67 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Hydrolat lawendowy (woda kwiatowa)

Hydrolat lawendowy powstaje podczas destylacji parą wodną kwiatów lawendy wąskolistnej. W jego skład wchodzą rozpuszczalne w wodzie cząstki roślinne oraz niewielka ilość olejku eterycznego odpowiadająca za delikatny zapach. Jego pH zbliżone jest do naturalnego pH skóry, dlatego też z powodzeniem sprawdzi się w pielęgnacji wszystkich typów cery. Zaaplikowany na skórę zadziała na nią kojąco, łagodząco, gojąco, antyoksydacyjnie i regenerująco.

Hydrolat pozyskiwany jako efekt uboczny powstawania olejków eterycznych pozyskiwany w procesie destylacji. Para wodna o temperaturze stu stopni pozwala uwolnić molekuły znajdujące się w różnych częściach roślin. Mamy tu do czynienia z wytrąceniem się dwóch części - oleistej, na którą składają się olejki eteryczne oraz wodnej właśnie pod postacią hydrolatu. Hydrolat w większości składa się wody, zachowuje też pożądane w pielęgnacji składniki aktywne. Dzięki takim proporcjom, hydrolat zadziała więc znacznie łagodniej niż olejek eteryczny, charakteryzuje się też subtelniejszym zapachem. Można go bez obaw stosować na twarz, ciało czy na włosy.

To kosmetyk, który z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom uniwersalnych produktów. Woda kwiatowa w buteleczce z atomizerem może zastąpić tonik - wystarczy spryskać nią twarz lub nanieść na skórę z użyciem płatka kosmetycznego (polecamy te wielokrotnego użytku). Użycie hydrolatu na świeżo oczyszczoną skórę nie tylko przywróci jej odpowiednie pH po użyciu środka myjącego, ale i przygotuje twarz na kolejne etapy pielęgnacji. Jest też świetnym składnikiem bazowym do wszelkiego rodzaju płukanek, maseczek, toników czy odżywek lub jako baza humektantowa w procesie olejowania włosów.

Hydrolat sprawdzi się też jako odświeżająca mgiełka do twarzy i ciała. W upalne dni możesz go trzymać w lodówce - uczucie ukojenia rozgrzanej skóry chłodną mgiełką - bezcenne. Jeśli na co dzień stosujesz pełny makijaż, delikatnie spryskaj hydrolatem twarz po przypudrowaniu - zyskasz świeższy, naturalny efekt i trwałość.

WŁAŚCIWOŚCI:

Hydrolat lawendowy jest szeroko znany ze swoich właściwości gojących, łagodzących, kojących, antybakteryjnych i antyseptycznych. Dzięki temu pomaga skórze w regeneracji. Swoje właściwości zawdzięcza zawartości pochodnych polifenolowych (kwas rozmarynowy), trójterpenowych (kwas ursolowy), oraz goryczy (pikrosalwin, karnozol). Dzięki minimalnym ilościom olejku eterycznego z lawendy działa również odprężająco i relaksująco.

Zapach: ziołowy, trawiasty, delikatnie słodki

Woda kwiatowa powstaje jako efekt uboczny pozyskiwania olejków eterycznych w procesie destylacji. Para wodna o temperaturze stu stopni pozwala uwolnić molekuły znajdujące się w różnych częściach roślin. Mamy tu do czynienia z wytrąceniem się dwóch części - oleistej, na którą składają się olejki eteryczne oraz wodnej właśnie pod postacią hydrolatu. Hydrolat w większości składa się wody, zachowuje też pożądane w pielęgnacji składniki aktywne. Dzięki takim proporcjom, hydrolat zadziała więc znacznie łagodniej niż olejek eteryczny, charakteryzuje się też subtelniejszym zapachem. Można go bez obaw stosować na twarz, ciało czy na włosy.

Wszystkie hydrolaty konserwujemy za pomocą delikatnego, ekologicznego konserwantu z rzodkwi. To naturalny środek konserwujący pochodzenia roślinnego oparty na antybakteryjnych peptydach, które powstają w procesie fermentacji rzodkwi Raphanus Sativus przez przyjazne dla człowieka bakterie kwasu mlekowego z rodzaju Leuconostoc kimchii. Jest on przyjazny dla skóry i stanowi alternatywę dla tradycyjnych, syntetycznych konserwantów. Skutecznie chroni przed bakteriami, wydłuża żywotność kosmetyku i działa antyseptycznie, a dodatkowo posiada też nietypową dla konserwantów i bardzo korzystną dla skóry właściwość pielęgnacyjną - działa nawilżająco.

Skład:

Hydrolat z kwiatów lawendy, ekologiczny konserwant z rzodkwi

INCI:

Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate

SPOSOBY UŻYCIA:

1. Tonizowanie i oczyszczanie – spryskaj wacik i delikatnie oczyść nim skórę twarzy.
2. Odświeżenie – zamknij oczy i spryskaj twarz i dekolt.
3. Odżywienie skóry pod oczami – spryskaj wacik i połóż na zamknięte oczy. Pozostaw na 5 minut.

Termin ważności: 18 miesięcy od daty produkcji 

Pojemność szklanej butelki z atomizerem: 100 ml

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 3 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu